Language

TARIEVEN EN RESERVEREN

huurauto ophalen in:

HULP NODIG BIJ HET BOEKEN?
Overige landen: +31-30-6933088
Nederland: +31-30-6930136
Belgie: +31-30-6921399

Veelgestelde vragen


 

1. Ben ik volledig verzekerd met een huurauto van Autohuur.be?

Autohuur.be zorgt er altijd voor dat u verzekerd de weg op gaat. U bent verzekerd voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. De lokale BTW en luchthavenbelasting zijn ook bij de prijs inbegrepen. Wel wordt er in de meeste landen een eigen risico gehanteerd. Dit eigen risico geldt niet voor autohuur VS waar er geen eigen risico is op de autohuur. Heeft u vragen met betrekking tot de verzekeringen of eigen risico dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met ons callcenter op 0800-0224456!

2. Waarom heb ik een creditcard nodig voor een huurauto?

In de meeste landen is het verplicht dat de hoofdbestuurder een geldig creditcard op eigen naam bij zich heeft ter borgstelling. Eventuele extra opties worden via deze creditcard afgerekend.

3. Wat zijn drop-off kosten?

Drop-off kosten zijn kosten die worden berekend als u de auto op een andere locatie wilt inleveren dan waar u de auto heeft opgehaald. Deze kosten zijn per land verschillend. Voor autohuur USA en Canada kunt u helaas geen economy auto reserveren als u ervoor kiest om de auto op een andere locatie in te leveren. De drop-off kosten worden altijd ter plaatse belast en zijn nooit inclusief het tarief en voucher.

Klik hier voor een overzicht drop-off kosten in de USA & Canada.

4. Kan ik ook een GPS reserveren bij de boeking?

Ja hoor, als u een reservering maakt voor de USA of Canada dan kunt u er voor kiezen om een huurauto inclusief GPS te nemen of deze te boeken via GPSRent. Indien u kiest voor de eerste mogelijkheid dan kiest u bij tarief voor een pakket inclusief GPS. Indien u de GPS op Schiphol wenst op te halen en deze mee te nemen naar de bestemming dan kunt u in stap 4 kiezen voor het gewenste systeem. Wij zullen de GPS dan boeken bij GPSRent. Indien u in Europa een GPS wenst bij te boeken dan kan dit alleen indien u vliegt vanaf Schiphol Airport. Het systeem wordt dan voor u geboekt bij GPSRent. Deze kunt u dan ophalen op Schiphol bij Service Wings in vertrekhal 2 tegenover de KLM-balies.

5. Wat is niet inclusief?

Extra opties zoals een kinderzitje, winterbanden, ski-equipment, extra bestuurders en drop off kosten. Kijk voor meer informatie op de voorwaarden van het land waar u de auto wilt huren.

6. Kan ik de auto ook op een andere locatie inleveren?

In de meeste gevallen is het mogelijk om de auto in te leveren op een andere locatie. Hiervoor moet u meestal wel drop-off kosten betalen. Deze kosten worden altijd op de locatie ter plaatse belast. De drop-off kosten kunt u altijd opvragen via ons call center op 0800-0224456. Indien u ervoor kiest om een auto in te leveren op een andere locatie in de USA of Canada dan kunt u helaas geen Economy boeken. Dit vanwege de voorwaarden die gesteld worden door ons hoofdkantoor.

7. Wat houdt eigen risico in?

Bij bepaalde verzekeringen heeft u een eigen risico. Dit houdt in dat u voor een bepaald bedrag zelf aansprakelijk bent. U kunt het eigen risico vooraf afkopen voor een bedrag van EUR 3,50 per dag. Ter plaatse gelden vaak hogere tarieven voor de afkoop van het eigen risico.

8. Hoeveel bedragen de annulerings- en wijzigingskosten voor een auto?

Annulering tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de huur: EUR 17,50. Van 14 dagen voor aanvangsdatum tot 1 dag voor aanvangsdatum EUR 30. bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de autohuur bedragen de annuleringskosten 100% van de huursom. Berekende dossierkosten zijn niet terugvorderbaar. Gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk.

9. Mag ik met mijn huurauto de grens over?

Dit is afhankelijk van bestemming en maatschappij. Bel ons call center voor een laatste informatie. Het is absoluut niet toegestaan om van Europa naar Noord-Afrika te reizen.

10. Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land van herkomst. Een internationaal rijbewjis is alleen noodzakelijk indien het rijbewijs is uitgegeven in niet romaans schrift. In de staat Georgia in de USA is een internationaal rijbewijs verplicht.

Autohuur.be werkt samen met Alamo | Autohuur reserveringen gemaakt op autohuur.be worden verwerkt door Target Travel